Pentru comenzi urgente sunati la: 0723 551 509

• mobilier de bucatarie • echipamente Franke • bucatarii moderne • chiuvete Franke • bucatarii rustice • cuptoare Franke • bucatarii clasice • hote Franke • bucatarii ieftine • plite Franke • bucatarii la comanda • bucatarii lemn italia • promotii bucatarii italia • showroom bucatarii italia • echipamente Franke Baneasa • showroom Baneasa - Baneasa Kitchen Studio • arhitecti specialisti in bucatarii si echipamente Franke • showroom bucatarii italia si echipamente Franke Bucuresti, Baneasa
021 455 42 44 0723 551 509 L-J: 10.00-20.00 V-S: 10.00-18.00

Util

MOD DE LUCRU

Pentru o evaluare de pret sunt necesare dimensiuni aproximative ale spatiului si detalii legate de pozitionarile apei, gazului, gaurii de hota, etc.

Proiectul se va efectua dupa masuratorile luate la fata locului de catre designerii nostri, astfel corectitudinea dimensionarilor comenzii intra in responsabilitatea noastra.

Deplasarea la fata locului pentru schita de proiectare se face dupa achitarea unui avans de proiect 1000ron.

Pentru clientii nostri aceste masuratori sunt gratuite, aceasta contravaloare de masuratori initiala se va deduce ulterior din costul comenzii mobilierului.

Pentru alegerea echipamentelor va recomandam o discutie la showroom unde avem expusa o gama foarte larga de electrocasnice.

Tot aici va putem prezenta mai concret in functie de spatiul si cerintele proiectului personalizat pentru bucataria dumneavoastra dezavantaje si avantaje ale diverselor echipamente posibile.

Pentru lansarea comenzii avansul care trebuie achitat este de 60% din valoarea proiectului de mobilare.

Restul se achita inainte cu 2 zile de montaj.

Durata comenzii se poate modifica in functie de modelul ales, cea mai mica perioada de productie fiind de 4 saptamini din momentul in care se lanseaza comanda.

Durata montajului este de minim o zi si poate creste in functie de complexitatea proiectului.

In cazul blaturilor de cuart durata montajului poate creste si la citeva zile, aceasta deoarece pentru confectionarea blaturilor de cuart se iau masuratori speciale dupa montajul bazelor.

Blatul de cuart se confectioneaza in functie de unghiurile peretilor dupa premontajul corpurilor si necesita prelucrari speciale.

Racordul la apa, gaze, curent electric nu intra in atributiunile echipei de montatori de mobila.

Aceste racorduri se fac de catre instalatori autorizati de apa, gaze, etc. Montatorii nostri monteaza electrocasnicele pe pozitii, racordarea putandu-se executa ulterior.

  • Distanta intre arzatoarele plitei si hota este intre 65 si 75cm si doar in cazul plitelor vetroceramice distanta poate fi de 60cm.
  • Exista si hote de genul hotei Mythos de la Franke in care distanta poate fi de 37 cm
  • In cazul hotelor foarte puternice, cu o capacitate mai mare de 700m3/h suprafata pe unde hota absoarbe aerul poate fi mai mica decit latimea plitei-exemplu sunt hotele de tip cilindric gen PV372SS de la Baumatic.
  • Minerul de pe usa corpului de colt impiedica deschiderea sertarelor daca distanta dintre cele doua corpuri nu este corespunzatoare. In cazul unei solutii de mobilare cu corp de baza de colt cu o usa pe o latura si corp de sertare pe cealalta latura, intre corpul de colt si cel de sertare trebuie prevazut un tamponament de 5cm pentru deschiderea fara probema a sertarelor.
  • Blatul considerat de latime standard in designul bucatariilor este de 60cm.
  • Masina de spalat vase incorporabila se lipeste pe 90% din suprafata spatelui acesteia de perete. De aceea orice teava, priza, etc, amplasate in spatele acesteia impune impingerea masinii de spalat mai in fata si implicit a tuturor usilor mai in fata pentru aliniere. Toate acestea duc la pierdere de spatiu in camere si costuri mai mari datorata necesitatii folosirii unui blat mai lat de 60cm.
  • Singurul loc special prevazul pentru trecerea tevilor este special prevazut de catre producatori, in partea de jos a masinii de spalat vase in primii 10-12cm de la podea.
  • Masina de spalat vase standard se alimenteaza printr-un furtun care se poate conecta cu un teu direct la alimentarea cu apa rece a chiuvetei.
  • Masina de spalat vase nu necesita o scurgere separata pe perete deoarece sifoanele de ultima generatie ale chiuvetelor au prevazuta conectare pentru furtunul de scurgere al masinilor care sunt prevazute cu pompe de impingere a apei catre scurgere.
  • Din cele de mai sus se observa cum contrar proiectarii constructiilor cu scurgere si alimentare separata pentru masina de spalat, acestea nu duc decit la complicatii in conceperea design-ului unei bucatarii cind vine vorba de mobilare.
  • Pentru corpurile de colt de baza sau suspendate se folosesc balamale speciale care permit deschiderea usilor la un unghi mai mare decit deschiderile normale, facilitindu-se astfel accesul la spatiul interior al corpurilor de depozitare.
  • Accesoriile pentru corpurile de colt pe linga ca maresc bugetul considerabil duc si la pierderea spatiului efectiv de depozitare.
  • Hotele nu se monteaza lipite de corpurile suspendate de colt deoarece spatiul de acces la corpul de colt este mai incomod si in unele cazuri inaccesibil.
  • Alimentarea cu gaz trebuie sa se afle sub blat ca si inaltime de la podea. Astfel robinetele nu vor fi vizibile iar accesul la gaz se face prin corpul de baza care va fi prevazut cu un decupaj in spatele corpului care lasa accesul facil la acestea.
  • Acelasi lucru se recomanda si pentru prizele prevazute pentru echipamentele care se alimenteaza pe sub blat.
  • In cazul cuptoarelor acestea se pot alimenta si in spatele lor prin regleta, dar ideal este sa avem acces la priza fara sa scoatem cuptorul din lacasul lui, de aceea prizele trebuie prevazute in afara pozitionarii cuptorului.
  • Cuptoarele declasa A consum foarte putin (cca0,75kW/h) si nu necesita rezistente speciale.
  • Singurele consumatoare mari ramin cuptoarele cu microunde si plitele vetroceramice fara inductie.
  • Plita cu inductie functioneaza doar pe suprafata unde simte fund metalic. De aceea aceste plite sunt consumatoare eficiente de energie. In plus viteza de incalzire a unui recipient este mult mai mare aceasta deoarece suprafata de incalzire este maxima in directa tangenta cu recipientul
  • Recipientele la care plita cu inductie functioneaza se verifica prin aplicarea unui magnet pe materialul de pe fundul recipientelor. Cele la care magnetul ramine pe oala sult cele potrivite pentru plita cu inductie.
  • Cuptoarele pe gaz nu se monteaza la semiinaltime.Doar cele electrice se pot proiecta la semiinaltime aceasta varianta fiin si cea mai recomandata pentru confortul celui care gateste.
  • Exista hote la care motorul se poate amplasa in afara casei. Acestea sunt special concepute pentru a nu face zgomot in timpul functiunii lor.
  • Exista si hote care se monteaza in blat. Aceasta varianta o puteti vedea la noi in showroom. Motorul se monteaza in partea de sub blat iar legatura lor cu exteriorul se face in partea de jos a peretelui.
  • Inaltimea optima pentru un bar este 110-120cm. Aceste baruri de cele mai multe ori excelente pentru un loc de luat micul dejun rapid necesita scaune mai inalte decit cele normale. De altfel si un semibar in prelungirea blatului, necesita scaune cu sezutul mai sus dicit cel normal.
  • Inaltimea unei mese este in jur de 75cm si inaltimea blatului este in jur de 90cm.
  • Scaunele de bar cu cit sunt mai grele cu atit sunt mai fiabile.
  • Corpurile de baza ale mobilei de bucatarie stau pe picioruse de 10-15-25cm care se mascheaza cu o plinta de aluminiu, plastic sau inox care se clipseaza pe picioruse. Astfel plinta se poate scoate foarte usor iar spatiul de sub mobila poate fi curatat.